Lisans veya devir verilmek istenen patent, faydalı model veya tasarım korumalı teknolojilere ilişkin bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
Türkçe/Turkish
İngilizce/English
Yüksek kepek içerikli yumuşak buğday unu, üretim yöntemi ve bu undan yapılmış ttnlu mamüller.
İlan Tarihi:
21.01.2015
Lisans verme
|
|
Patent
|
|
2011/10421
|
|
Yüksek kepek içerikli yumuşak buğday unu, üretim yöntemi ve bu undan yapılmış ttnlu mamüller.
|
|
Kepek içeren yumuşak buğday unu açıklanmaktadır; burada, kepek %20 ile %30 arasında toplam lif içeriğine ve %12.0 ile %18.0 arasında protein içeriğine (kepeğin toplam % ağırlığı) sahiptir; bu tür bir un tercihen %5 ile %30 arasında kepek içeriğine sahiptir ve aşağıdaki işlem adımlarını içeren bir yöntemle üretilmektedir: a) yumuşak buğday karyopslarının (101) (buğdaysı meyve) esasen kepek kabuğunu çıkarmak ve dolayısıyla alevron, tohum nüvesi ve tohum kabuğu katmanlarının çıkarılmasından meydana gelen çeşitli kepek fraksiyonlarını (D) elde etmek amacıyla abrazyon işlemini içeren ardışık işlem aşamalarına tabi tutulması; b) sonuncu kepek fraksiyonunun (D) esasen kepek fraksiyonunun toplam ağırlığına bağlı olarak %5-30 oranında un (C) elde edecek miktarda kepeksiz yumuşak bir buğday ununa (F) eklenmesi; buluş ayrıca esasen alevron (105), tohum nüvesi (104) ve tohum kabuğundan (103) oluşan ilk karyopslara (101) ait katmanlar içeren yumuşak buğday kepeği fraksiyonunun tam tahıllı unlu mamullerin üretiminde kullanılmasının yanı sıra kepek içeren yumuşak buğday unundan yapılmış unlu mamullerle ilgilidir; burada kepek %20-30 arasında toplam lif içeriğine ve %12.0-18.0 arasında protein içeriğine (kepeğin toplam ağırlık yüzdesi) sahiptir.
|
|
|
|
|
|
|
|
- İletişim
- İlgili Dokümanlar
- TÜRKPATENT Detay Göster
-
Adı SoyadıFULYA SÜMERALP
-
Unvanı / GöreviPatent Vekili
-
Kurumu/KuruluşSİMAJ PATENT LTD. ŞTİ.
-
Telefon0-312-4265800
-
E-postaf.sumeralp@simaj.com.tr
-
AdresTUNUS CAD. NO:46 KAT:2 KAVAKLIDERE/ANKARA