Koruma türü | Patent |
Başvuru Numarası | 2008/00884 |
Buluş Başlığı | Somon balığı etinden füme pastırma üretim yöntemi. |
Başvuru Sahibi | ALFARM ALARKO LERÖY SU ÜRÜNLERİ SAN TİC.A.Ş |
Buluş Sahibi | BÜLENT IŞIK;RECEP ORDU |
IPC Sınıfı | A23L 1/325 |
Buluş Özeti | Bu buluş, taze veya donmuş (içi alınmış) somon balığından pastırma üretimi ile ilgili olup özelliği, taze somon balıklarının iç organlarının çıkarılması,donmuş somon balıklarının (içi alınmış) ise çözündürülmesi sonrasında sırasıyla balıklardan kan ve iç organ kalıntısının uzaklaştırılması için yıkama işlemi,baş ve iskeletinin ayrılması amacıyla fileto çıkartma işlemı,fıletolarda kalan balık kılçıklarının temizlenmesi amacıyla kılçık ve deri alma ışlemı,tuzlama ve tuzda olgunlaştırma ışlemi,reçınesiz ağaçlardan elde edilmiş,kimyevi maddeler içermeyen ağaç talaşının yakılmasıyla elde edilen odun dumanında filetoların kurutulması ve tütsülenmesi işlemi,çemen, karabiber, yenibahar, kırmızı tatlı biber, kimyon, sarımsak, tarçın ve tuz baharatlarının suyla hazırlanan karışımının filetolar üzerine sürülüp hava akımı olan bir yerde kurutulması,baharat karışımının filetolar üzerinden almması,filetoların dilimlenerek uygun vakum ambalajlarla paketlenmesi işlemlerinin yapılmasından sonra pastırmanın tüketime hazır hale gelmesi aşamalarından oluşmaktadır. |