Koruma türü | Patent |
Başvuru Numarası | 2008/01717 |
Buluş Başlığı | Isırgan otu yaprağının özütü ile mayalanmış yoğurt. |
Başvuru Sahibi | FATMA İCLAL YAVUZÇETİN |
Buluş Sahibi | FATMA İCLAL YAVUZÇETİN |
IPC Sınıfı | A23C 9/13 |
Buluş Özeti | Isırgan otu yaprağı temiz suda 30 dakika bekletilir ve daha sonra süzgece alınır. Süzgece alınan ısırgan otu yaprağı varsa parazitlerden arınması için 20 dakika üzüm sirkesi ile oluşturulmuş suda bekletilir Bu şekilde parazitlerden arındırılan ısırgan otu tekrar süzüldükten sonra, içme suyu saflığında ve 60-70 derece sıcaklıktaki suyun içerisinde dakika demlendirilir Demlenen ısırgan otu yaprakları sudan çıkartılıp tekrar süzülür ve özutu çıkıncaya kadar ezilir. Isırgan otu yaprağı ile elde edilmiş özüt, savurarak 40 derece sıcaklığa getirilmiş süte katılarak savurarak karıştırılır. Sütle karıştırılan Isırgan otu yaprağı özütu steril kaplara konulur ve çok sıkı olmayacak şekilde ağızlan kapatılır, önceden sıcaklığı 37-38 dereceye ayarlanmış ve ısıtılmış Etüvde mayalanıp yoğurt halini alması için 19 saat bekletilmek sureti ile elde edilmektedir. |