Üçüncü kişilerin ücretsiz faydalanabilecekleri ülkemizdeki koruma süresi dolmuş patent,faydalı model ve tasarımlara ilişkin bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
Diyet Çikolata Bileşimleri ve Üretim Yöntemi
TÜRKPATENT Detay Göster
Koruma Süresi Bitimi İlanı:
21/04/2016
Koruma türü | Patent |
Başvuru Numarası | 2009/02522 |
Buluş Başlığı | Diyet Çikolata Bileşimleri ve Üretim Yöntemi |
Başvuru Sahibi | MONTERO GIDA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ |
Buluş Sahibi | ZAFER TOKSÖZ;EMİNE ACAR |
IPC Sınıfı | A23G 1/32;A23G 1/40;A23L 1/236 |
Buluş Özeti | Buluş özellikle diyet çikolata kompozisyonlarında kullanılan kalorisi azaltılmış ve düşük glisemik indekse sahip fruktoz, inulin ve eritritol karışımından oluşan tatlandırıcıdaki eritritolün, tüketim sonrası ağızda neden olduğu serinlik etkisinin giderilmesi ile ilgilidir. Kalorisi azaltılmış ve düşük glisemik indekse sahip tatlandırıcı karışımı içeren diyet çikolata bileşimi, ağırlıkça %1- 40 eritritol, ağırlıkça %1-75 inulin ve ağırlıkça %1- 40 fruktoz içermektedir. |