Üçüncü kişilerin ücretsiz faydalanabilecekleri ülkemizdeki koruma süresi dolmuş patent,faydalı model ve tasarımlara ilişkin bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
Yeni tip fermantasyon tankı ile diet zeytini (az tuzlu ve tuzsuz) üretimi
TÜRKPATENT Detay Göster
Koruma Süresi Bitimi İlanı:
23/05/2016
Koruma türü | Patent |
Başvuru Numarası | 2009/03672 |
Buluş Başlığı | Yeni tip fermantasyon tankı ile diet zeytini (az tuzlu ve tuzsuz) üretimi |
Başvuru Sahibi | HASAN FIRINCI |
Buluş Sahibi | HASAN FIRINCI;ENGİN FIRINCI |
IPC Sınıfı | A23B 7/00;A23L 1/212 |
Buluş Özeti | Yeni tip fermantasyon tankı ile zeytin üretim yöntemi yeni bir buluş olarak hayata geçirilmek üzere düşünülmüş bir yöntemdir. Yöntem insanların beklediği zeytinin doğallığı korunarak diet zeytini üretilmesi sorununa çözüm getirmektedir. Bu yöntemin özelliği fermantasyon esnasında ve daha soma tuz ve başka kimyasallar kullanmadan, karbondioksit (C02) gazı ve tankların sızdırmazlığı kullanılarak yaratılan anaerobik şartlarda, fermantasyon gelişmesi sonucu tüketiciye çok sağlıklı (biyolojik değeri yüksek) ve besleyici fermante sofralık zeytin temin edebilecek olmasıdır. Fazla atık su oluşmadığından bu yöntem çevre dostudur. Ayrıca bu yöntem organik zeytin üretimi için uygundur. |