Koruma türü | Patent |
Başvuru Numarası | 1998/00334 |
Buluş Başlığı | Meyve ürünleri. |
Başvuru Sahibi | BYRON FOOD SCIENCE PTY LIMITED |
Buluş Sahibi | ANN, DEBORAH LEWIS;MARCUS, VICTOR LEWIS;ADRIAN, DAVID LEWIS |
IPC Sınıfı | A23B 7/02;A23L 1/212 |
Buluş Özeti | Kurutulmuş meyvenin içine eriyiklerin konulmasına yönelik bir proses tarif edilmekte, ve proses aşağıdakileri içermektedir: (a) nem muhtevası % 5 ila % 40 arasında veya daha fazla olan kurutulmuş bir meyvenin ortaya konulması; (b) bütünlüğünü muhafaza ederken meyvenin yapısının bozulması; (c) meyvenin içine eriyiğin nüfuz etmesine olanak tanıyacak yeterlikte bir süre için su aktivitesini kontrol eden bir veya daha fazla eriyik içeren bir eriyik solüsyonu ile meyvenin reaksiyona sokulması, ve opsiyonel olarak, gerektiği takdirde de, geri kalan infüzyon sıvısının bertaraf edilmesi ve bundan sonra da meyvenin arzu edilen nem muhtevasına ve su aktivitesine sahip olacak şekilde kurutulması, ve opsiyonel olarak, (d) meyvenin sathının bir veya daha fazla şeker ile muamele edilmesi. |