Koruma türü | Patent |
Başvuru Numarası | 2006/02587 |
Buluş Başlığı | Soğuk glasso sosu |
Başvuru Sahibi | ÖZMER PASTACILIK VE İÇECEK ÜRÜNLERİ SANAYİ PAZARLAMA TURİZM VE DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ |
Buluş Sahibi | ÖMER FARUK BERBER |
IPC Sınıfı | A23G 3/34;A23L 1/05;A23L 1/06 |
Buluş Özeti | Buluş, pasta ve şekerleme endüstrisinde yer alan ve dondurma, yaş pasta, kuru pasta, kek ve kurabiye gibi tatlıların kaplanmasında kullanılan, akıcı kıvamlı, tatlandırıcı soğuk glasso sosu ve bu sosun eldesine yönelik bir üretim metodu ile ilgilidir. Bahsedilen metot, 70 °C ila 80°C arasındaki sıcak suyun içerisine koruyucu ve kıvam arttırıcı maddelerin eklenmesi ve 5 ila 10 dakika süre ile karıştırılması, elde edilen karışımın üzerine tatlandırıcı madde, kakao, asitlik düzenleyici madde ve aroma ilave edilerek 90°C sıcaklıkta, 10 saniye süre ile pastörizasyona tabi tutulması, pastörizasyondan sonra hazırlanan sosun doldurulması, folyolanması ve ambalajlanması işlem adımlarını içermektedir. Bahsedilen tatlandırıcı sos, tercihen bitkisel yağ ve/veya süt tozu ve/veya emülgatör içermektedir. |